AsyaİranKuzey Amerika

İran ve Hindistan’ın ticari anlaşması nihai şekline kavuşuyor

İran’ın Hindistan Büyükelçisi Ali Çegini, İran ve Hindistan’ın ABD’nin yaptırımları delmek üzere ticari anlaşmaları nihai şekline kavuşmakta olduğunu açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükelçi Çegini İran ve Hindistan’ın ABD’nin yaptırımları delmek üzere ticari anlaşmaları nihai şekline 2019 yılının sonuna kadar kavuşacağını belirtti.

Büyükelçi Çegini iki ülke tarım ürünleri ve ilaç konusunda tercihli ticaret anlaşmasını bu yılın sonuna kadar kesinleştirmeyi planladığını, şimdiye kadar üç tur müzakere gerçekleştirildiğini, dördüncü tur müzakere gelecek ayda yapılacağını vurguladı.

İki ülke arasında 2018 yılında ikili ticaret hacmi 17.5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Büyükelçi Çegini bu rakamı ilk adımda 30 milyar dolara ve daha sonra da 50 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Haziran 2026 (29) içerik yüklenmiştir.