DünyaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Japonya dışişleri bakanları New York’ta bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Arakçi, 80. BM Genel Kurulu kapsamında Japonya Dışişleri Bakanı Takeshi Iwaya ile bir araya gelerek ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri görüştü.

İki dışişleri bakanı, İran-Japonya ilişkilerinin güçlendirilmesi ve karşılıklı ilgi duyulan alanlarda işbirliğinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan dostane ilişkilere vurgu yapan yetkililer, işbirliğinin her alanda genişletilmesi için çabaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, İran nükleer meselesinde yer alan tüm tarafların, gereksiz krizlerin önlenmesi ve bölgesel ve uluslararası istikrarın sağlanması için diplomasi yürütmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.