İran ve Küba, ikili ilişkileri görüştü

İran İslami şura meclis başkanı özel kurmayı ve Küba dışişleri bakanı Batı Asya ve Kuzey Afrika koordinatörü Tahran’da yaptıkları görüşmede, çeşitli konularda ikili ilişkileri ele aldılar.
Hüseyin Emirabdullahiyan dün Küba yetkilisi Hector İgarsa ile görüşmesinde iki ülke arasında dostane ve kalıcı ilişkilerin çeşitli kültürel, ekonomik, parlamenter ve siyasi alanlarda ilişki düzeyinin yükseltilmesi için güçlü bir dayanak olduğunu söyledi.
Emirabdullahiyan Beyaz Saray’ın Latin Amerika’ya ve özellikle Küba ve Venezual’ya yönelik yıkıcı siyasetlerini eleştirerek, “Tahran’ın Latin Amerika’daki hassas gelişmeleri, bu arada Amerika’nın Küba ve Venezueala’ya karşı hasmane girişimlerini yakından izlediğini” söyledi.
İran İslam cumhuriyetinin Latin Amerika ülkeleri ile ilgili dış siyasetine değinen Emirabdullahiyan, Latin Amerika ve Küba gibi bölgedeki ilerici ülkelerin İran dış siyasetinin odağında bulunduğunu belirtti.
Görüşmede Küba dışişleri bakanlığı batı Asya ve Kuzey Afrika koordinatörü de iki ülkenin tarihi ve iyi düzeydeki ilişkilerine işaretle, “Havana, İran İslam cumhuriyeti ile kültürel, ekonomik ve siyasi ilişkileri olumlu karşılıyor” dedi.
