İran’da bugün ilk korona aşısı uygulamaya başlanacak

İran İçişleri Bakanı, Korona ile milli mücadele merkezinin son oturumunda yeni kararların alındığını söyledi.
İran içişleri bakanı Abdulrıza Rahmani Fazlı, toplantı kulisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantıda gündeme gelen konuların çoğunlukla gözetlemeyle ilgili konular olduğunu söyledi.
İran İçişleri Bakanı, bugün İran’da korona aşısının uygulanmasına başlanacağını belirterek, bu gün yapılacak bir toplantıda ise yeni kararların alınacağına işaret etti.
İran içişleri bakanı, “Şu ana kadar 4 milyondan fazla İranlı, kimlik numarası üzerinden koronavirüs testi için izlendi” dedi.
İran içişleri bakanı, bu yıl İslam inkılabının zafer yıldönümü merasimlerinin korona virüsünün yayılmasını önlemek için tamamen sağlık protokolleri çerçevesinde olacak şekilde araçlarla konvoy halinde yapılmasına karar verildiğini ve törenin konuşmacılarının ise il merkezlerinde radyo ve televizyondan yararlanacaklarını söyledi.
