DünyaHaberlerİranOrtadoğu

İran’ın Füze ve İHA Gücü Hasar Görmedi, Savaşa Hazır

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Amir Hatemi, ülkesinin sarsılmaz füze ve insansız hava aracı yetenekleriyle düşmanlarla askeri çatışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Kara Kuvvetleri Komutanları toplantısında konuşan Tümgeneral Hatemi, İran’ın Siyonist rejim tarafından dayatılan son saldırgan savaştan zaferle çıktığını, ancak çok sayıda İranlı askeri komutan, nükleer bilim adamı ve sivilin şehit edildiğini söyledi.

İran’ın düşmana ağır darbeler vurmasının ardından İsrail düşmanının hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Komutan, İran İslam Cumhuriyeti’nin füze ve insansız hava aracı gücünün istikrarlı ve iyi durumda olduğunu, ülkenin askeri operasyonlara uygun olduğunu, Silahlı Kuvvetlerin de Siyonist rejime ateşkes ilan edilmesinden önceki son anlara kadar İsrail düşmanına karşı saldırılarını sürdürdüğünü vurguladı. 

Kara Kuvvetleri Komutanı ayrıca İran’ın savunma sanayisini geliştirme konusunda kararlılıkla ilerleyeceğinin sözünü verdi.

Siyonist rejim, 13 Haziran’da İran’a karşı sebepsiz yere bir saldırı savaşı başlatmış ve 12 gün boyunca İran’ın askeri, nükleer ve yerleşim bölgelerini vurmuşken, ABD devreye girerek 22 Haziran’da İran’ın Natanz, Fordow ve İsfahan kentlerindeki üç nükleer tesise askeri saldırı düzenlemişti.

İran askeri güçleri, saldırının hemen ardından güçlü karşı saldırılar düzenledi. İslam Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri, işgal altındaki topraklardaki şehirlere ağır kayıplar verdiren Gerçek Vaat III Harekatı kapsamında Siyonist rejime karşı 22 dalga misilleme füze saldırısı gerçekleştirdi.

ABD’nin saldırılarına yanıt olarak İran silahlı kuvvetleri de Batı Asya’daki en büyük Amerikan askeri üssü olan Katar’daki el-Udeyd Hava Üssü’ne füze saldırısı düzenledi.

24 Haziran’da yürürlüğe giren ateşkesle çatışmalar durduruldu.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Temmuz 2026 (39) içerik yüklenmiştir.