
İran Devrim Muhafızları Ordusu Tuğgenerali Rıza Talainik, Kasr-ı Şirin’in Irak Baas rejiminin işgalinden kurtarılmasının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: Kasrı Şirin Günü, kimliğimizin, güvenliğimizin, ilerlememizin ve geçimimizin iç içe geçtiği bir gün ve bu dört unsur dünya ve ahiret mutluluğumuzun temelini oluşturur.
Savunma Bakanı Yardımcısı, konuşmasının bir diğer bölümünde Kasrı Şirin’in kurtuluşunu anma törenine katılan Iraklı misafirleri selamlayarak şunları kaydetti: Bu törende Iraklı konukların bulunması açık bir mesaj veriyor: eğer bir gün iki ülke arasında bir savaş çıkacak olursa bunun kökeninde düşmanlığa yol açan ve ihtiraslara sahip dış bir etkenin yattığı kesindir.
Bugün en yüksek gelişmiş savunma ekipmanı ve dronlarının İran İslam Cumhuriyeti’nin silahlı kuvvetlerinin emrinde olduğunu belirten Talainik şunları söyledi: Savunma sanayi alanında, savunma sanayi uzmanlarının gayretleri sayesinde ülkemiz 900’den fazla savunma ve silah sistemi üreten seviyeye geldi.
Devrimden önce sadece 31 basit savunma ekipmanı olduğunu belirten Tuğgeneral: ‘Bu savunma gücümüzü, üniversitelerimizdeki ülkemiz gençliğinin desteğiyle yakaladık ve dünyadaki bilimsel sıralamamızda 40 basamak yükselerek 16. sıraya çıktık. Ancak diğer alanlarda daha fazla çalışmaya ve çabaya ihtiyacımız var’ ifadelerini kullandı.
Talainik, Kasrı Şirin halkının mayınlarla kirlenmiş alanların temizlenmesi ve tarım ve sınır ticareti konularına dikkat edilmesi yönündeki talebine işaret ederek şunları söyledi: Hükümet bu konulara dikkat edecek.