İran’ın güneydoğusunda İslam nizamı düşmanlarına ağır darbe indirildi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Karargahı Halkla İlişkileri, İran’ın güneydoğu bölgesinde bu üssün askerleriyle silahlı isyancılarla çıkan çatışmalarda 6 silahlı teröristin öldüğünü duyurdu.
IRIB haber ajansına göre, Devrim Muhafızları kara kuvvetlerinin son birkaç gündür ülkenin güneydoğusunda yer alan Sistan Belucistan’daki çatışmalarının ardından, dün bu üssün askerleri Korin bölgesinde silahlı şer unsurlarının gizli sığınakları ve karargahını tespit etmeleri ve ardından operasyon düzenlemelerinde çıkan çatışmada silahlı şer unsurlarından 6’sı öldürüldü.
Devrim Muhafızları’nın Kudüs Karargahı yayınladığı bildiride, ”Bu şiddetli çatışmada Gulam Şahbahş’ın 5 silahlı suçlu ile birlikte öldürüldüğü ve 5’inin de yaralandığı, ayrıca silahlı unsurların gizlenme yerleri ve karargahının tamamen yerle bir edildiği bildirildi.
Bölgedeki köylerden birinin yakınında meydana gelen bu çatışmada, silahlı terör unsurların canlı kalkan olarak kullandıkları aileleri kurtarmak için halkın güvenliğini savunan üç yerel savaşçı ve besic üyesi de şehit oldu.