İran

İran’ın serbest ve özel ekonomik bölgelerine 163 milyon dolarlık yatırım

İran Serbest Ticaret-Sanayi ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri, İran’ın serbest ve özel ekonomik bölgelerine 163 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’nin video konferansı şeklinde katılımıyla, dün (Perşembe) Kışm, Aras, Kiş, Enzeli serbest bölgelerinde 82 endüstriyel, sivil ve tarımsal proje aynı anda hizmete girdi.

İran Serbest Ticaret-Sanayi ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri Said Muhammed, dün yaptığı açıklamada şöyle dedi: ”Serbest bölgelere 148 milyon dolar ve özel bölgelere 15 milyon dolar yatırım yapıldı, Toplam 163 milyon dolara ulaşan bu rakam, yeni yılda ülkenin toplam yabancı yatırımının %17’sini oluşturuyor.”

Said Muhammed, “İstatistiklere göre serbest bölgelerden 1 milyar 96 milyon dolar, özel ekonomik bölgelerden ise 15 milyar 600 milyon dolar ihracat gerçekleşti.” dedi.

İran Serbest Ticaret-Sanayi ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri, Kiş serbest bölgesinde otellerin altyapısının giderek arttığını ve yakın zamanda iki adet 5 yıldızlı otelin açılacağını belirterek, Katar’da yapılacak olimpiyat döneminde haftada Katar’dan İran’a 400 uçuşun yapılacağının tahmin edildiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.