İran

İranlı bilim insanının tutuklanması insan haklarının açıkça ihlalidir

Amerika tarafından tutuklanan İranlı bilim insanı Mesud Süleymani’nin eşi, Amerika’nın bu girişiminin açık bir şekilde insan haklarının ihlali olduğunu çünkü Dr.Süleymani’nin bir yıl hiç bir suçlama olmadan cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Mesud Seleymani’nin eşi doktor Mehnaz Rebii, eşinin son durumu hakkında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Amerika’nın kendi davet ettiği konukları tutukladığını belirterek, ”eşi doktor Süleymani’nin Tahran Müderris Üniversitesi’nde kan bilimi tanıma grubunun müdürü ve öğretim üyesi olduğunu ve dünyanın tanınmış bilim insanlarından sayıldığını ama bugün ABD tarafından haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu’ söyledi.

Doktor Mehnaz Rebii, ayrıca Amerika tarafından eşi hakkında yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirterek, ‘Doktor Süleymani’nin Amerika’da kesinlikle ticari ve hatta şahsi hiç bir faaliyeti yoktur’ dedi.

İran Radyo Televizyon Kurumu genel müdürünün dış ilişkiler muavini Peyman Cebeli de, sözkonusu oturumda yaptığı açıklamada, Profesör Süleymani’nin ilmi çalışmalarıyla ilgili iki belgesele değinerek, Amerika’nın bu bilim insanı hakkındaki iddialarını reddetti ve ”Kendilerinin medya kurumu olarak doktor Süleymani’nin serbest bırakılması için faaliyetlerinin süreceğini’ söyledi.

Daha önce de, İran’da üniversite ve insan hakları çevreleri Amerika’nın sözkonusu girişimini kınamışlar ve onun bir an önce serbest bırakılmasını istemişlerdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Temmuz 2026 (32) içerik yüklenmiştir.