İran

İranlı uzmanlar, petrol sektöründe Total’in rekorunu kırdı

İran Devrim Muhafızları Hatemül-Enbiya -saa- Kalkınma Karargahı Komutanı, İranlı uzmanlar tarafından Fransız Total firmasının ülkenin petrol sektöründeki rekorunun kırıldığını duyurdu.

General Said Muhammed, yakında dev “Batı Karun Petrol” Projesi’nin hizmete gireceğine işaretle, İranlı uzmanların petrol sektöründe Fransız Total firmasının rekorunu kırmayı başardıklarını vurguladı.

General Muhammed yakında Batı Karun Petrol Projesi’nin faaliyete başlamasıyla petrol kuyularından çıkan gazların kent doğal gaz şebekesi ve petrokimya sektöründe kullanılabilecek gaze dönüştürülebileceğini belirtti.

Hatemül-Enbiya -saa- Kalkınma Karargahı Komutanı ayrıca, bu projenin birçok çevresel sorunların önüne geçmekle birlikte, her yıl İran için yaklaşık 500 milyon dolar gelir sağlayacağını sözlerine ekledi.

En ağır ve zalimce yaptırımlar altında Karargah’ın bir ay zarfında yüzde 3.5 oranında fiziki ilerlemeye imza atmak suretiyle aylık ilerleme oranı yüzde 3 olan Total’ın rekorunu da kırmayı başardıklarını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Temmuz 2026 (17) içerik yüklenmiştir.