Irakİran

İRİB dış yayınlar servisi başkanı Erbil ofisinde incelemelerde bulundu

İran Radyo ve TV kurumu İRİB dış yayınlar servisi başkanı, Irak Kürdistan’ın Erbil kentinde İRİB’in medya ve haber bürosunda incelemelerde bulundu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Ahmet Noruzi Erbil ziyareti sırasında kentin medya ve haber bürosunun çalışmaları hakkında bilgiler alarak programlama sürecini iyileştirmek, içeriği artırmak ve programın kalitesini artırmak için önerilerde bulundu.
Noruzi Erbil ziyareti hedefleri hakkında yaptığı açıklamada, yurt dışındaki büroların hedefleri ve görevlerinin ulusal medyanın siyasetleri temelinde ayrıca hedef bölgenin kültürel, medeniyet tarihi ortaklıklar ve özelliklerine dayanarak ayrıca İmam Humeyni’nin –ks- görüşleri ve İslam inkılabı diyaloğun derinleştirilmesi üzerine kurulu olduğunu belirtti.
Noruzi, uluslararası SEHER TV’nin kürtçe programlarının en eski ve hatta Kürdistan bölgesinde ilk kürtçe radyo ve tv olduğunu, bölge halkının özellikle de ailelerin yoğun şekilde bu programları beğendiğini ve bölge ve dünyada bir çok muhataba sahip olduğunu ifade ederek, bunun ise İslam cumhuriyetinin uluslararası medyasının eşsiz meziyeti olduğunu ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.