Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal Güçleri Deir Belah Açıklarında Filistinli Balıkçı Teknelerine Saldırdı

İşgal ordusuna ait hücumbotların bu sabah (4 Ekim Cuma) erken saatlerde Gazze Şeridi açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine ateş açması ve tazyikli su sıkması üzerine iki balıkçının yaralandığı bildirildi.
Filistinli Balıkçılar Komitesi, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Deir Belah beldesi açıklarında sahilden 12 mil uzaklıkta avlanmakta olan balıkçı teknelerine ateş açtığını ve tazyikli su sıktığını söyledi.
Komite, işgal güçlerinin tazyikli suyla özellikle balıkçı Mahmud El-Hubeyl’in teknesini hedef aldığını ve teknede bulunan iki balıkçının denize düştüğünü belirtti.
Filistinli Balıkçılar Komitesi ayrıca her iki balıkçının da denizden çıkarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu, işgal güçlerinin saldırısında teknelerinde bulunan jeneratörün zarar gördüğünü ifade etti.
Bu arada, Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda Filistinli çiftçilere doğru taciz ateşi açtı. İşgal güçlerinin saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.