Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal güçleri El-Halil’de Filistinlilere ait bir evi yıkmaya hazırlanıyor

İşgal güçleri dün sabah (6 Ekim Perşembe) erken saatlerde El-Halil’in güneybatısında Filistinlilere ait bir evi yıkılması için boşalttı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli Muhammed Nuh El-Hurub ve ailesini Hılletu Taha bölgesindeki evlerinden zorla çıkardığını ve evi yıkmaya hazırlandığını söyledi.

Yıkım kararı verilen evin 100 metrekare genişliğinde olduğunu bildiren kaynaklar, evde üçü engelli yedi kişinin yaşadığını ifade etti.

İşgal güçlerinin evi kuşattığı ve bölgeye kimseyi yaklaştırmadığı, ev sakinlerini eve baskın düzenleyip darp etmekle tehdit ettiği belirtildi.

Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında 1995 yılında imzalanan Oslo Anlaşması, Batı Şeria’yı üçe bölerken “A” bölgesini Filistin Yönetimi’nin ve “C” bölgesini işgal rejiminin kontrolüne bırakıyor. “B” bölgesinin ise güvenliğinin sorumluluğunu işgal güçlerine ve sivil idaresini Filistin Yönetimi’ne veriyor. “C” bölgesi, Batı Şeria’nın toplam yüzölçümünün yüzde 60’ını teşkil ediyor.

İşgal rejimi, Filistinli grupların çoğunun reddettiği Oslo Anlaşması’na göre “C” bölgesi olarak tasnif edilen ve işgal yönetiminin izniyle Filistinlilerin konut inşa etmelerine izin verilen yerlerde dahi Filistinlilerin yeni konutlar inşa etmelerini engelliyor.

Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen işgal yönetimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.