İşgal güçleri Filistinli 3 genci gözaltına aldı

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve Cenin’in doğusundaki Kabatya beldesi sakinlerinden üç genci gözaltına aldı.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Ahmed Ebu Feraşe, Mecdi el-Kezha ve Cihad Ebu’r-Rab isimli gençleri ed-Damun Dağı bölgesinde bulundukları sırada gözaltına aldığını, otomobillerini patlatarak tamamen yaktığını söyledi.
İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesine ve Kudüs’ün el-İseviyye beldesine baskın düzenlediği kaydedildi.
Bu arada, işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler dün akşam ellerinde işgal rejimi bayraklarıyla Gush Etzion Kavşağı’nı trafiğe kapatarak el-Halil vilayetine giden araçlara engel oldu.
Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesinde de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.
Filistinli aktivist Hamed Tagatıga, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini ve evlere doğru çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.
Tagatıga, işgal güçlerinin baskın sırasında ayrıca işyerlerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğunu bildirdi.
İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek terör estiriyor, kadınları ve çocukları korkutuyor, evlerde arama yaparak eşyalara zarar veriyor.
