Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal Güçleri Kudüs’ün Eski Belde Semtinde Bir Genci Gözaltına Aldı

İşgal polisi bugün (4 Temmuz Perşembe) Kudüs’ün Eski Belde semtinde Filistinli bir genci gözaltına aldı ve Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinin El-Bustan Mahallesi’ne baskın düzenledi.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal güçlerinin Kudüs’ün Eski Belde semtinde Arabi Er-Reşak isimli genci gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçleri bu sabah 19 yaşındaki Mutasım Recep Ubeyd isimli genci Kudüs’ün kuzeydoğusunda yer alan El-İseviyye beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

İşgal güçlerinin Ubeyd’i gözaltına aldıktan sonra sorguya çekmek üzere Kudüs kentindeki bir güvenlik merkezine götürdüğü kaydedildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Silvan beldesi El-Bustan Mahallesi’ne baskın düzenlediği, El-Cisr bölgesinde barikat kurduğu ve yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü ve arama yaptığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin son günlerde Kudüs ve beldelerine baskınlarını yoğunlaştırdığı, baskınlar sırasında Filistinlilere saldırdığı belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.