Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal güçleri Mescid-i Aksa’da görevli memura uzaklaştırma cezası verdi

İşgal güçleri, Mescid-i Aksa’da görevli İslami Vakıf Dairesi memuru Hamis Şehhade’ye bu sabah Mescid-i Aksa’dan üç gün uzaklaştırma cezası verdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Şehhade’yi görevinin başındayken gözaltına aldığını ve sorguya çektikten sonra Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırdığını söyledi.

Şehhade’nin önceki uzaklaştırma cezası bitmesine rağmen işgal güçlerinin kendilerine bilgi vermeden görevine dönmesini bahane ederek Filistinli memura yeniden uzaklaştırma cezası verdiği kaydedildi.

Hamis Şehhade, işgal güçleri tarafından verilen bir haftalık uzaklaştırma cezasının bitmesi üzerine üç hafta önce Mescid-i Aksa’daki görevine dönmüştü.

İşgal güçleri geçtiğimiz Haziran ayında Şehhade’yi ve oğlunu Es-Silsile Kapısı yakınlarında darp ederek gözaltına almıştı.

İşgal güçlerinin gözaltına alarak, ifade vermeye çağırarak ve uzaklaştırma cezaları vererek Mescid-i Aksa bekçilerinin ve memurlarının görevlerini yapmalarına ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini deşifre etmelerine engel olmak istediği kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından yayınlanan aylık raporda, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların devam ettiği, Ekim ayında 2227 yerleşimcinin baskınlara katıldığı ifade edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.