İşgal güçleri Sebastiya’daki arkeolojik sit alanını kapattı

İsrail işgal güçleri, bu sabah Nablus’un kuzeyindeki Sebastiya beldesindeki arkeolojik sit alanını Filistinlilere kapattı.
Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azim, yaptığı basın açıklamasında, işgal ordusunun beldeye baskın düzenlediğini ve Yahudi yerleşimci grupların saldırısına uygun hale getirmek için arkeolojik alanı Filistinli vatandaşlara kapattığını söyledi.
Azim, Siyonist örgütlerin, bölgeyi kontrol etmek ve bölgedeki hedeflerine ulaşmak için her hafta belli aralıklarla saldırıların düzenlenmesi için çağrılar yaptığını da sözlerine ekledi.
Sebastiya beldesi ve beldedeki arkeolojik alanlar sürekli işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor. Filistinli vatandaşlar, kentleşme ve inşaat konusunda da zorluklarla karşılaşıyor.
Sebastiya beldesi Filistin’in tarihi eserler açısından en zengin bölgesi. İşgalciler üç bin yıl öncesine dayanan köklerinin beldede olduğunu öne sürerken, araştırmacılar bölgede çok daha önce Kenanilerin yaşadığını ve dört bin yıl önce orada uygarlıklarını kurduklarını söylüyor.
