İslami: Nükleer yakıt elde etme girişimleri başladı

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı “Ülkenin ihtiyacı olan nükleer yakıtı elde etmek için ilk adımları attık ve İran’ın nükleer santrallerinin inşasına ve geliştirilmesine önem veriyoruz.” dedi.
İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Merkezi iline yaptığı ziyareti sırasında şunları söyledi:
“Artık iklim değişikliği dünyada çok ciddi bir sorun olarak görülüyor ve ülkede temiz enerji kullanımı giderek daha fazla takip ediliyor.”
Muhammed İslami, tamamen İranlı nükleer santrallerin inşa süreci hakkında da şunları ekledi:
“Kapsamlı stratejik belgeye dayanarak ve sorumlu olduğumuz organizasyonel görevlere göre, madencilik alanında yüksek kapasiteli geliştirme ve sıçramayı ön planda tuttuk, ayrıca ülkenin ihtiyacı olan nükleer yakıtı elde etmek için ilk adımları atmaya başladık.Bunlara ek olarak, İran’ın nükleer santrallerinin inşasına ve geliştirilmesine de önem veriyoruz.”
İslami ayrıca sözlerine şunları ekledi: “Bu önlemler, endüstriyel açıdan güvenilir bir kapasiteye sahip olmamızı sağlar, böylece nihayet iç tasarım ve mühendislik departmanını uygun endüstriyel kapasiteye bağlayarak kuruluşun kapsamlı stratejik belgesinin uygulanması doğrultusunda hareket edebiliriz.”
