
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, ülkesinin İsrail rejimine karşı olası yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu açıkladı ve İsrail’in Gazze’deki eylemlerini “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.
Crosetto, Pazartesi günü La Stampa gazetesinde yayınlanan bir röportajda, “Yaşananlar kabul edilemez. Karşı karşıya olduğumuz şey, yan hasara yol açan bir askeri operasyon değil, hukukun ve medeniyetimizin kurucu değerlerinin tamamen inkârı.” dedi.
“İnsani yardıma kararlıyız, ancak artık Netanyahu’yu kınamanın ötesinde, net düşünmeye zorlamanın bir yolunu bulmalıyız” diye ekledi.
İsrail rejimine yönelik olası uluslararası yaptırımlar hakkındaki soruya Crosetto, “Gazze’nin işgali ve Batı Şeria’daki bazı ciddi eylemler niteliksel bir sıçramayı işaret ediyor ve bu sıçrama karşısında Netanyahu’yu düşünmeye zorlayacak kararlar alınması gerekiyor” dedi.
Bu açıklamalar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şehri’nin kontrolünü ele geçirme ve Hamas’ın kalan kalelerini hedef alma planını savunmasının ardından geldi. Bu plan, dünya çapında eleştirilere yol açmıştı.
