Kalibaf: Düşmanlar her zaman İran milletinin birliğinden endişe ediyor

🔹Şüphesiz ülkede görüş ayrılıkları ve hatta temel farklılıklar vardı, ancak dış saldırıyla karşılaştığımızda herkes birleşti ve dış düşmana karşı savunma yaptı.
🔹Herkes bir eksen etrafında ve merkezi bir halkada, Yüce Liderin liderliğinde toplandı ve tek ses oldu.
🔹Düşmanlar her zaman bu güç, yani İran milletinin dayanışması ve birliği konusunda endişeliydi ve olmaya devam ediyorlar.
Kalibaf: Siyonist rejim, İran’ın gücünün unsurlarını yok etmeye çalıştı
🔹Ana hedeflerinden biri, İran’ı yıkım yolundan ayırmaktı, çünkü birleşik bir İran’ı kendileri için bir tehdit olarak görüyorlardı.
🔹ABD ile müzakerelerin sürdürüldüğü dönemlerde gündemlerinde nükleer, füze ve bölgesel olmak üzere üç eksen yer alıyordu, ancak İran bunu hiçbir zaman kabul etmemiş ve NPT çerçevesinde zenginleştirme kapasitesinin sürdürülmesine vurgu yaparak sadece nükleer mesele üzerinden müzakerelere girmiştir.
🔹Nükleer bilim adamlarımızın şehit olması İran’ın uranyum zenginleştirme gücünü yok etmeyecek ve bombalar ve terör bu ulusun bilimsel kapasitesini asla yok etmeyecektir.
