DünyaKazakistanOrtadoğuRusya

Kazakistan: Lugansk ve Donetsk’te CSTO güçlerinin kullanılması pratikte imkansız..

Bugün, Salı sabahı, Kazak Dışişleri Bakanı Muhtar Toloberdi, Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerinde Kolektif Güvenlik Antlaşması’nın barışı koruma güçlerini getirmenin ve kullanmanın imkansız olduğunu açıkladı.

Toloberdi’nin “Sputnik” ajansına verdiği röportajda ” Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nün barışı koruma güçlerini örgütün tüzüğü nedeniyle kullanmanın imkansız olduğunu” söyledi .

Kazakistan Dışişleri Bakanı bunun imkansız olduğunu ve örgüte üye devletlerden bir karar ve yetkiye ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle kullanım kararının şu anda uygulamada bile olmadığını belirtti .

Pazartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerini tanıyan kararnameleri imzaladı ve Devlet Duması ile Federal Meclis’i bu cumhuriyetleri derhal tanımaya çağırdı .

Putin, Rus vatandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Kiev’de iktidarı ele geçirenlerin ve elinde tutanların bir an önce savaşı durdurmasını talep ediyoruz, aksi takdirde kan dökülmesinin devam etmesinin tüm sorumluluğu tamamen Ukrayna’daki iktidar rejimine aittir ” dedi.

Rusya Devlet Başkanı yaptığı konuşmada, “Rusya için Ukrayna sadece komşu bir ülke değil, aynı zamanda tarihin bir parçası, yoldaşlarımız ve akrabalarımız,dedi

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.