Kerkük’ün güneyinde yapılan operasyonda 6 DEAŞ mensubu terörist yakalandı.

Irak’ın Kerkük kentinin güneyinde düzenlenen DEAŞ operasyonunda 6 teröristin yakalandığı belirtildi.
Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kerkük’ün güneyindeki Havice ilçesi yakınlarında operasyon başlatıldığı belirtildi.
Operasyonun Irak ordusu ve Federal Polis Gücü tarafından düzenlendiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 6 DEAŞ mensubunun yakalandığı kaydedildi.
Açıklamada, operasyonda terör örgütü DEAŞ mensuplarının kullandıkları 5 sığınağın da yok edildiği aktarıldı.
Kerkük’ün güneyindeki Dakuk ilçesi yakınlarında da eş zamanlı operasyon başlatıldığı dile getirilen açıklamada, bölgede çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildiği belirtildi.
Açıklamada, yapılan ilk soruşturma ve resmi işlemlerin ardından yakalananların mahkemeye sevk edildikleri bilgisi verildi.
