
Devlet tarafından işletilen Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) bir raporda Pazar günü yapılan testin “keşif uydusunun geliştirilmesinde büyük önem taşıdığını” söyledi.
Testin, “keşif uydusuna yüklenecek kameralarla Dünya üzerindeki belirli bir alanın dikey ve eğik fotoğraflarını çekerek” yüksek çözünürlüklü bir fotoğraflama sistemi, veri iletim sistemi ve irtifa kontrol cihazlarının çalışma doğruluğunun teyit edilmesine yardımcı olduğunu söyledi.
Pyongyang’ın Rodong Sinmun gazetesi Pazartesi günü Kore yarımadasının uzaydan görünen iki fotoğrafını yayınladı.
Ülke, Ocak ayında bir Hwasong-12 orta menzilli balistik füzeyi gösteren ve burun konisine bir kamera takılmış bir füze fırlatmasının ardından benzer fotoğraflar yayınlamıştı.

Pyongyang Pazar günü Güney Kore ve Japonya tarafından balistik füze fırlatmakla suçlandı ve balistik füzenin Güney Kore’nin doğu kıyısı açıklarında denize atıldığını iddia etti.
Güney Kore’nin ve Japonya ortak genelkurmay başkanları yaptığı açıklamada, roketin yaklaşık 620km maksimum irtifaya ve yaklaşık 300km menzile uçtuğunu söyledi.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, askeri keşif uydusunu ve hipersonik silahları yaptırımlarla hırpalanmış ülkenin kilit savunma projeleri arasında sıraladı.
Geçen yıl, ülkenin askeri keşif uydularını ve askeri tespit yeteneklerini geliştirmenin önemini vurguladı.
Kuzey Kore geçmişte en az iki uyduyu başarıyla yörüngeye yerleştirdi, sonuncusu 2016’da.
Kim hükümeti, Batılı güçler tarafından, uzun menzilli roketler aynı teknolojiyi paylaştığı için, yasaklı kıtalararası balistik füzeleri (ICBM’ler) test etmek için uydu testlerini bir kılıf olarak kullanmakla suçlanıyor.
Pyongyang, iddiaları şiddetle reddetti.
