DünyaHaberlerİranOrtadoğu

Laricani, ABD’nin bitmek bilmeyen taleplerine karşı direniş çağrısında bulundu

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi (YGK) Sekreteri Ali Laricani, İranlıların, bitmek bilmeyen taleplerde bulunan ABD’ye karşı ulusal bir direniş başlatmaları gerektiğini söyledi.

Pazar günü Tahran’da düzenlenen bir seminerde konuşan Laricani, ABD öncülüğündeki düşmanların, İran’ın uranyum zenginleştirmeye ihtiyacı olmadığını savunmadıklarını, bundan sonra İran’dan füzelerinin menzilini sınırlamasını isteyeceklerini kaydetti.

“Şimdi zenginleştirme yapılmamalı diyorlar, zenginleştirmeyi onaylayanlar şimdi de yapılmamalı diyorlar; yani fırsatçı davranıyorlar. Talepleri bitmek bilmiyor; zenginleştirmeden sonra füzelerinizin menzilini azaltın ve bölgede bizim dediğimiz gibi aynısını yapın diyecekler,” dedi Laricani.

“Bu taleplere karşı ulusal bir direnişin gerekli olduğuna inanıyorum. İran ve İranlıların buna karşı durması gerekiyor.”

İran’ın en üst düzey güvenlik yetkilisi, “Müzakere etmeyeceğiz demiyoruz. Lider bize her zaman müzakerelere gitmemiz gerektiğini söyledi, ancak böyle bir müzakere gerçek olmalı, önceden sonuçlarının ne olacağını söyledikleri bir şey olmamalı” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (8) içerik yüklenmiştir.