DünyaFilistinHaberlerOrtadoğu

Maariv: Hamas hala güçlü ve mücadele ediyor

Siyonist bir gazete, Siyonist rejimin ordusunun Gazze’deki etkisizliğini kabul ederek şunları yazdı: İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki “Refah” kentini yerle bir etti ve iki kez kontrolü altına aldı, ancak Filistinli Hamas hareketi orada hâlâ savaşıyor.

Siyonist gazete Maariv’in askeri muhabiri Avi Aşkenazi, gazeteye yazdığı haberde şunları yazdı: Refah iki kez İsrail askeri kontrolüne girdi ve binalar yerle bir edildi, ancak Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) çekirdek unsurlarının hâlâ İsrail ordusuna karşı savaştığı ortaya çıktı.

Hamas son silaha kadar mücadele ediyor ve teslim olmuyor

Siyonist muhabir şunları ekledi: Refah, Gazze’nin diğer bölgeleri gibi, Hamas’ın son güç, son silah ve son bomba olmadan yenilmeyeceğini bir kez daha kanıtlıyor.

Maariv, Hamas’ın mücadele tarzını değiştirerek bu savaşı, yenilenmiş bir orduya karşı gerilla savaşına dönüştürdüğünü ve zayıf yönlerini hedef almaya çalıştığını vurguladı. Dolayısıyla, İsrailli politikacıların Hamas’ın teslim olmasıyla ilgili söylemleri boş ve anlamsız bir söylemden ibarettir.

Siyonist haber kaynakları daha önce yayınladıkları haberlerde, İsrail rejiminin siyasi ve askeri liderleri arasındaki anlaşmazlıkların, rejimin Gazze’ye yönelik savaştaki stratejisine büyük gölge düşürdüğünü ve geleceğini belirsizliğe sürüklediğini kabul etmişti.

İsrail rejiminin medyası, Gazze’deki savaş stratejisi konusunda rejimin siyasi ve askeri liderleri arasında artan gerginliklere dikkat çekerken, Gazze Şehri’nin işgalinin faydaları ve askeri operasyonların geleceği konusundaki anlaşmazlıklar da bu gerginliğin artmasına neden oluyor.

7 Ekim 2023’te Gazze Savaşı’nın başlamasından ve Filistin direniş güçlerinin beklenmedik bir şekilde başlattığı eşi benzeri görülmemiş “El-Aksa Fırtınası” harekâtından bu yana, Siyonist rejim ordusu bir dizi ağır ve maliyetli darbeyle karşı karşıya kaldı. Bu darbeler, Siyonist rejim ordusu üzerinde hem saha hem de psikolojik ve stratejik düzeyde derin etkiler yarattı.

Savaşın ilk günlerinde onlarca Siyonist öldürüldü ve yüzlercesi esir alındı. Birçok gözlemciye göre bu olay, işgalci rejimin kuruluşundan bu yana en eşi benzeri görülmemiş istihbarat ve güvenlik zaafı olarak değerlendiriliyor.

Daha sonra İsrail rejimi ordusunun Siyonist tutsakları kurtarmak ve direnişi bastırmak için başlattığı geniş çaplı saldırılar ve kara harekâtları sırasında Filistin direnişi, düzensiz savaş taktikleri, karmaşık tüneller, hassas pusular ve planlı patlamalar kullanarak Siyonist rejimin askeri birliklerine ağır kayıplar verdirdi.

Filistin direnişi ayrıca Siyonist rejim ordusuna ait onlarca Merkava tankı, zırhlı personel taşıyıcı, insansız hava aracı ve gelişmiş tespit sistemini imha etmeyi veya ele geçirmeyi başardı.

Şimdi pek çok gözlemci, tüm bedellere rağmen Filistin direnişinin savaşın denklemini değiştirebildiğine ve işgalcilerin zafer umudu olmaksızın Siyonist rejimin ordusunu maliyetli bir yıpratma savaşına sürükleyebildiğine inanıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.