Irak

Nahib Najaba Irak hükümetine:Amerikalılar işgalcidir.

Nuceba İslami Direniş Hareketi Siyasi Konseyi, Irak hükümetinin medya dairesinin işgalci Amerikan birliklerinin konuşlandığı üsleri “Irak karargâhı!” olarak adlandıran açıklamasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken bir bildiri yayınladı. Şunları anlattı ve kaydetti:

▪️İşgalci güçlerin Irak’ın toprağına ve gökyüzüne tecavüz etmediği bir saat yoktur. ABD saldırı helikopterleri ve insansız hava araçları, hükümetin izni olmadan Bağdat ve diğer şehirlerin semalarında uçuyor.

▪️Irak hükümetinin, yabancı güçlerin sayısı, niteliği ve Irak’ın Ürdün, Suriye ve Kuveyt ile sınırlarındaki hareketlerinden haberi bile yok.

▪️Siyonist rejimin piyonları bu güçlerin kisvesi altında Irak üslerinde mevcut ve kendilerine kalıcı merkezler oluşturmuşlar.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.