HaberlerİranOrtadoğu

Nemeki: İlaç almak için her yola başvurduk

İran Sağlık bakanı, ilaç ambargosu olmadığı yönündeki büyük yalana rağmen, İran’ın ilaç ithal etmek için her yola başvurduğunu söyledi.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, dün Dünya Bankası tesisinden satın alınan tıbbi ekipman projesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Dünya Bankası’nın bize yardımı küçük olsa da, İran’ın yaptırım uygulanan yıllara rağmen kendi ayakları üzerinde durmayı ve fırtınaları atlatmayı başardığını’ söyledi.

Dünyada koronanın yükselişine ve İran’daki korona şartlarına değinen Nemeki, ”İran’da korona yükseldiğinde, büyük bir girdap içinde olduğumuzu anladık zira başta maske olmak üzere diğer önemli tek kullanımlık ihtiyaçlarımızın verilmesini önlediler ama biz kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik” dedi.

İran Sağlık Bakanı, ilk 50 gün ithalatçı konumundayken 50 gün sonra ihracatçı duruma dönüştüklerini belirterek, ”bu durum bizin için gurur vericidir” dedi.

Bu arada İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, COVID-19 salgınıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Lari açıklamasında, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 80 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 8 bin 66 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 59 bin 264’e, vaka sayısının da 1 milyon 550 bin 142’ye çıktığını aktardı.

Başa dön tuşu
Bugün 01 Temmuz 2026 (28) içerik yüklenmiştir.