Pakistan, 400 Taliban mahkumunun serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Afganistan’ın görev süresi sona eren İslamabad Büyükelçisi Şükrullah Atıf Meşal, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi’ye veda ziyaretinde bulundu.
Kureyşi, ziyarette, Afganistan’da Büyük Halk Meclisinin, Taliban üyesi mahkumların serbest bırakılması yönündeki teklifini memnuniyetle karşıladı.
Afganistan’da Taliban ve hükümet arası müzakerelerin “en erken” sürede başlayarak 18 yıllık savaşı sona erdireceğini umduğunu belirten Kureyşi, Afgan yönetimine “Afganistan’da kapsamlı, geniş tabanlı ve kapsayıcı bir siyasi çözüm elde etmek için bu tarihi fırsatı değerlendirme” çağrısında bulundu.
Meşal de Bakan Kureyşi’ye, Pakistan-Afganistan ikili ilişkilerini daha da geliştirmeye yönelik kişisel ilgisi ve Dışişleri Bakanlığınca verilen kalıcı destek için teşekkür etti.
