Petrol Bakanı: Bu yıl petrol ihracatında yeni bir rekorumuz olacak

Petrol bakanı şunları açıkladı: “Geçen yıl 1399 yılına kıyasla 190 milyon varil, 1400 yılına kıyasla 83 milyon varil daha fazla petrol ihraç edildi ve bu yıl petrol ihracatında yeni bir rekor kaydedilmesi tahmin ediliyor.”
Cevad Ovci, bir radyo programında şu anda petrol ihracatının son iki yıla kıyasla en yüksek rakama ulaştığına değinerek, bu ihracattan elde edilen dövizin belirli bir tarihte teslim alındığını ve Nima sistemine ve yeni ticaret sistemine yatırıldığını belirtti.
Ovci şunları ekledi: “Ülkenin döviz ihtiyaçlarını temin eden sektörlerden birinin Petrol Bakanlığı olduğu dikkate alınarak, zalimane yaptırımların şiddetlendirilmesine rağmen, iyi ki Allah’ın lütfu ve ülkenin petrol ve gaz endüstrilerindeki meslektaşlarımızın çabası sayesinde ham petrol, doğal gaz kondensatı, petrol ve petrokimya ürünlerinin ihracatı alanında uygun rekorlarımız oldu.”
