İranİran

Reisi: 20 yıllık senet İran’la Venezuela’yı birbirine daha da yaklaştırır

Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi bugün Venezuelalı meslektaşı Nicolas Maduro’yla birlikte katıldığı ortak basın toplantısında yaptığı konuşmasında böyle bir ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu
ifade etti.
Cumhurbaşkanı Reisi daha sonra “İran İslam Cumhuriyetinin dış politikası her zaman bağımsız ülkelerle ilişki halinde olma prensibine dayalı olmuştur.
Ve Venezuela düşmanlar ve emperyalizmin tehditleri ve ambargo girişimleri karşısında örnek verilebilecek derecede direndiğini göstermiştir” diye vurguladı.
Konuşmasının devamında İslami İran aleyhine de İnkılabın başından bu yana hep tehdit ve yaptırımların söz konusu olduğunu hatırlatan Reisi dadha sonra “İran halkı artık yaptırımları bir kalkınma fırsatına dönüştürmeye karar vermiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Reisi konuşmasının başka bir bölümünde İran’la Venezuela arasındaki ilişkileri stratejik ilişkiler diye tanımlayarak “Bugün aramızda 20 yıllık bir işbirliği senedi imzalanması, iki ülke yetkililerinin aradaki ilişkileri daha da geliştirmeye ve iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırmaktaki azim ve iadelerinin bir göstergesidir” ifadsini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (59) içerik yüklenmiştir.