AmerikaDünyaHaberlerİranİşgalci İsrail RejimiKatarOrtadoğu

Rusya ve Katar’dan Fars Körfezi’nde gerilimi düşürme ve diplomasi çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Fars Körfezi’ndeki gelişmeleri ele alarak tüm taraflara diplomasiye dönme ve İran’a yönelik savaşı sona erdirme çağrısında bulundu.

El Cezire’nin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Fars Körfezi’ndeki durumu ele aldı.İki yetkili, tüm taraflara diplomasiye yeniden dönmeleri ve İran’a yönelik savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Görüşmede ayrıca, başta Fars Körfezi bölgesinde tırmanan gerilim olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar, çatışmaların derhal durdurulmasının ve 17 Haziran’da imzalanan İslamabad Mutabakatı temelinde müzakerelerin hızlı şekilde yeniden başlatılmasının önemini vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki gerilimi azaltmak amacıyla tüm taraflarla yürütülen girişimlerin sürdüğünü belirterek, “Şu anda odağımız gerilimi azaltmak, Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmak ve diplomatik yolu takip etmektir. Henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadı. Şu aşamada önemli olan diplomatik sürece geri dönülmesidir.” dedi.Katar Dışişleri Bakanlığı da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Al Sani’nin Rusya Dışişleri Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgedeki gerilimi azaltmaya yönelik çabaların ele alındığını bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Eylül 2026 (13) içerik yüklenmiştir.