Filistinİşgalci İsrail Rejimi

Sağlık Durumu Kötüleşen Ürdünlü Esir Hibe El-Lebedi Hastaneye Kaldırıldı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, işgal yönetiminin idari hapis cezasını protesto için bir aydır açlık grevinde olan kadın esir Hibe El-Lebedi’yi sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye naklettiğini açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Süfyan El-Kudat, dün akşam (24 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Hibe bugün hastaneye kaldırıldı ve gerekli tedavi uygulandıktan sonra gözaltında tutulduğu yere geri götürüldü” dedi.

Tel Aviv’deki Ürdün Büyükelçiliği’nin işgal yönetiminden kadın esir Hibe El-Lebedi’ye gerekli tıbbi desteğin verilmesini talep ettiğini söyleten El-Kudat, El-Lebedi’nin sağlık durumunun şu an istikrarlı olduğunu belirtti.

El-Kudat, Ürdün Dışişleri Bakanlığı’nın işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Hibe El-Lebedi’nin ve Abdurrahman Meri’nin serbest bırakılması için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Ürdün vatandaşlığı da bulunan Filistinli kadın esir Hibe El-Lebedi’nin babası Ahmed El-Lebedi, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun kötüye gittiğini söylemişti.

İşgal güçleri, annesiyle birlikte Nablus’taki bir yakınlarının düğününe katılmak için Batı Yaka’ya girmek isteyen Hibe El-Lebedi’yi 20 Ağustos’ta El-Kerame Kapısı’nda gözaltına aldı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.