Seyyid Hasan Nasrallah’ın (Yüce Rabbimiz Onu korusun) suikastına ilişkin asılsız söylentilerin hedefleri

🔴 Seyyid Hasan Nasrallah’ın (Yüce Rabbimiz Onu korusun) suikastına ilişkin asılsız söylentilerin hedefleri
Sessizliği belirsiz olduğu için Genel Sekreteri konuşma yapmaya zorlamak.
Söylentiyi duyduktan sonra parti üyeleri arasındaki iletişimi sıklaştırmak, onların birbirlerinin konumlarını, isimlerini ve özelliklerini düşmana ifşa etmelerini sağlamak.
Hizbullah’ın sahip olduğu güvenlik durumunun kapsamının azalması ve kendilerine ve liderlerine olan güvenin kaybolmasını sağlamak.
Birkaç saat boyunca sahte bir zafer uydurmak ve bu sayede Siyonist kesimlerin moralini yükseltmek.
Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bu gece saha komutanlarına daha fazla suikast düzenlenmesini beklenebilir. Zira gecikme, düşmanın çıkarına değildir.
Destekçiler ve muhalifler arasında gerilimi körüklemek, çekişmeyi körüklemek ve toplumsal kavgaları teşvik etmek, bölge halkları arasında en yoğun halini alacaktır.
Haber yalan olduğu halde düşman, iç kamuoyunun güveninden yararlanıyor. Ordusunun moralini yükseltiyor ve ajanlarını cesaretlendiriyor.
Özellikle hassas askeri çatışmalarda herkesin söylentilere karşı dikkatli olması ve onlarla dikkatli bir şekilde ilgilenmesi gerekir. Çünkü bunlar, kahramanların bu konuda eğitilmesine bağlı olan iki ucu keskin bir kılıçtır.
