
İran İslam Cumhuriyeti emniyet güçleri sınır muhafız birlikleri komutanı şöyle bir açıklamada bulundu: ” İran Sınırlarını Taciz Etmek Ezici bir Tepkiyi Beraberinde Getirecektir.”
Tuğgeneral Ahmed Ali Guderzi Pazartesi günü ülkenin Kuzey Batısındaki Erdebil eyaletinin Kuzey sınırlarını ziyaretinde sözlerine şunları da ekledi: ” İran İslam Cumhuriyeti komşuları ile yapıcı bir etkileşim içerisindedir. Ancak aynı zamanda hiçbir grup veya çeteye sınırları tehdit etmesine müsaade etmeyecektir. “
Tuğgeneral Guderzi İran İslam Cumhuriyeti sınırlarında sağlanan huzurun, cesur sınır muhafızları birliklerinin uyanıklığı ve dik duruşunun sonucu olduğunu belirterek ” Son yıllarda Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan arasındaki çatışmalara ve sorunlara rağmen, bölgede İran İslam Cumhuriyeti sınırlarında huzur ve güvenlik koşulları sağlanmıştır. “diye vurgu yaptı.