Siyonist İsrail güçleri sınır ihlali yaptı, Gazzeli balıkçılara ateş açtı

İşgal güçlerine ait buldozerler sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait arazileri tahrip ederken işgal donanması da Gazzeli balıkçılara taciz ateşi açtı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçlerine ait buldozerler bu sabah (23 Eylül Çarşamba), abluka altındaki Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bulunan el-Meğazi Mülteci Kampı’nın doğusundaki sınırdan içeri girdi.
Aynı zamanda işgalci askerlerin, Han Yunus kentinin doğusundaki Huzaa beldesi Ebu Ride Sınır Kapısı yakınındaki bölgede bulunan bir grup çiftçiye ateş açtığı belirtildi.
Gazze’deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekir, işgalci İsrail donanmasına bağlı askerlerin, Filistinli balıkçı teknelerine yönelik otomatik silahlarla ateş açtığını fakat henüz saldırıda yaralanma veya hasar bildirilmediğini söyledi.
Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Anlaşması’na göre Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi’nin 20 mil açığına kadar mesafede serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.
Diğer yandan 2014 savaşından sonra Mısır gözetiminde varılan anlaşmaya göre işgal askerleri balıkçılara saldırmayacaktı. Ancak her zamanki gibi sözünü tutmayan terör rejimi balıkçılara saldırıp işlerini yapmalarına engel oluyor.
