Siyonist İsrail güçleri Suriye’nin Kuneytra kentine yeni bir kara harekatı başlattı ve kontrol noktası kurdu.

İsrail işgal güçleri, Suriye’nin güneybatısındaki Kuneytra vilayetinin kırsal kesimine karadan bir baskın düzenleyerek geçici bir kontrol noktası kurdu ve sivilleri ve geçen araçları aradı.
Resmi Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), İsrail’e ait üç askeri araçtan oluşan bir devriyenin, Pazar günü Kuneytra’nın güney kırsalındaki El-Hiran köyünü yakınındaki El-Rafid köyüne bağlayan yolda ilerlediğini bildirdi.İsrail askerleri, bölgede yayaları ve araçları denetlemek için bir kontrol noktası kurdu.
Bu gelişme, İsrail güçlerinin Kuneytra’nın kuzey kırsalındaki el-Ajraf köyüne benzer bir baskın düzenlemesinden bir gün sonra yaşandı.
İşgal birlikleri geçici bir kontrol noktası kurdu, sivilleri aradı ve bölgeden çekilmeden önce büyük bir gözetleme kamerası yerleştirdi.
İsrail’e ait bir başka güç de Cumartesi günü Dara’a vilayetinin batı kırsalındaki Wadi al-Raqad bölgesine baskın düzenledi. Wadi al-Raqad Köprüsü’nde geçici bir kontrol noktası kuran güç, bir konutu aradıktan sonra herhangi bir tutuklama yapmadan bölgeden ayrıldı.
