HaberlerArabistanDünyaOrtadoğuYemen

Suudi Arabistan’ın Sivillere Karşı İşlediği Suçlar Yemenlilerin Azmini Kırmayacak

Enformasyon Bakan Yardımcısı Muhammed Mansur, Yemen’in Suudi saldırganlığıyla açık bir çatışma içinde olduğunu, sivillere yönelik saldırıların ve yerleşim bölgelerine karşı işlenen suçların devam ettiğini belirterek, bu saldırıların Yemen halkını boyun eğdirmeyeceğini veya kararlılıklarını zayıflatmayacağını, aksine haklarını geri alma ve saldırganlıkla mücadele etme kararlılıklarını daha da güçlendireceğini vurguladı.

Yemen’in tutumunun güçlü bir inanç, cesaret ve net bir amaç duygusuna dayandığını söyledi. Amerikan, Siyonist ve Suudi suç uygulamaları ile bölge genelinde sivillere karşı işlenen suçlar ve ihlaller arasında benzerlikler olduğuna dikkat çekti ve savaş suçları işleme ve sorumluluktan kaçma yarışına işaret etti.

Sana’a’nın Suudi rejiminin kibrine ve üstünlük duygusuna son vermeyi amaçladığını açıklayan yetkili, Yemen’i zorla boyunduruk altına alma girişimlerinin Yemen halkının doğasına ve haklarını ve egemenliğini savunma kararlılığına saygısızlık anlamına geldiğini vurguladı.

Mansur, Sana’a Valiliği, Beni Hüseyş Bölgesi, El-Şeriayye köyünde enkaz altından çıkarılan kurbanların ve kurtulanların ailelerinin ifadelerine atıfta bulundu. Kurbanların yakınlarının, Yemenlilerin Suudi suçlarına karşı gösterdiği meydan okuma ve kararlılığı yansıtarak, çatışma cephelerine katılma kararlılıklarını dile getirdiklerini söyledi.

Suudi Arabistan’ın son 12 yılda bu tür vahşetler işlediğini ancak sonuçlarının saldırganlığın amaçlarına aykırı olduğunu belirtti. Yemen’in askeri kapasitesinin ve Siyonist varlığa ve ABD uçak gemilerine karşı erişim alanının gelişmesine işaret ederek, suçların artmasının Yemenlileri daha cesur, dirençli ve saldırganlıkla mücadeleye devam etme ve haklarını geri alma konusunda daha kararlı hale getirdiğini savundu.

Suudi düşman, Mart 2015’ten bu yana Yemen’e karşı saldırgan bir tutum sergileyerek, pazar yerlerinde, yerleşim bölgelerinde, kalabalık alanlarda, çiftliklerde ve diğer sivil alanlarda sivillere karşı çok sayıda suç işledi. 

Cumartesi günü Suudi rejimi, Beni Hüseyş Bölgesi’ndeki El-Şeriayye köyünde sivillerin evlerine hava saldırıları düzenleyerek önceden planlanmış bir katliam gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ilk belirlemelere göre ölü sayısı 33’e, yaralı sayısı ise 39’a yükseldi; yaralılar arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Yetkililer, saldırının sonuçlarını ve resulting kayıpları belgelemeye devam ediyor.

Sana’a, yıllardır süren askeri baskı ve sivillere yönelik saldırıların Yemen halkının azmini kıramadığını savunurken, saldırıların sona ermesini ve Yemen’e karşı işlenen suçlardan sorumlu olanların hesap vermesini talep etmeye devam ediyor.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Kasım 2026 (21) içerik yüklenmiştir.