
İran Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev Tahran ve Bakü ilişkilerini geliştirme yollarını görüştü.
Cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Vaizi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Mustafayev ayrıca korona virüsle mücadele yollarının görüşmenin yanı sıra, sınırların açık tutulması ve ortak bir protokol çerçevesinde ticaretin sürdürülmesi ve hastalığın kontrol altında tutulmasına vurgu yaptı.
Korona virüs Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Virüsün kaynağı evcil olmayan hayvanlar şeklinde açıkladı. Bu virüs şimdiye dek Çin’in 30 eyaletinden başka İran, ABD, İngiltere, Avustralya, Tayland, Güney Kore, Japonya, Kanada, S. Arabistan, Fransa, İtalya ve BAE de aralarında bulunduğu en az 55 ülkeyi etkiledi.
Son verilere göre dünya genelinde toplam 85 bin kişi bu virüsten etkilendi; iyileşenlerin sayısı 39 bin, 2900 kişi de hayatını kaybetti.
