Tahran Cuma hatibi: Ukrayna’daki olaylar Amerikan çelişkilerinin bir göstergesidir

Tahran geçici Cuma namazı imamı, “Ukrayna krizinin perde arkasında Amerikan maceraları var” dedi.
IRNA’ya göre, Muhammed Cevad Hac Ali Ekberi, bu hafta Tahran cuma namazı hutbesinde şöyle dedi: ”Bugün modaya uygun dekore edilmiş bir cehaletle karşı karşıyayız ve hiç şüphe yok ki Amerikan mafya rejimi bu modern cehaletin zirvesi, sembolü ve tezahürüdür ve kriz yaratan bir rejimdir ve kriz yaşamıştır.”
Tahran Cuma Namazı Geçici İmamı, Ukrayna’daki gelişmelere atıfta bulunarak, yaşananların perde arkasını Amerikan maceraları olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ”Asıl sebep Amerikan mafya rejimi ve onun Batılı müttefikleridir.”
Tahran’ın geçici Cuma namazı imamı, “İran İslam Cumhuriyeti savaşa karşıdır, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyar ve sivillerin öldürülmesi için ülkelerin altyapılarının tahrip edilmesine karşı çıkanlarla aynı fikirde değildir.” dedi.
Hac Ali Ekberi, “ABD, zamanımızın en büyük teröristi olan Siyonist Rejimin destekleyicisi ve bölgedeki tüm savaşların suçlusudur. Kendileri de bunu kabul etmişlerdir. ABD mafya rejimi tüm krizlerin üreticisidir” ifadesini kullandı.
