Haberler

Taliban, Çin ile ilişkileri genişletmeye ve bölgesel iş birliğini güçlendirmeye vurgu yapıyor.

🔹Taliban hükümetinin İçişleri Bakanı Sirajuddin Haqqani, Çin büyükelçisiyle yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak işbirliğinin güçlendirilmesinin görüşmelerin ana odağı olduğunu belirterek, etkileşimlerin genişletilmesinin gerekliliğini vurguladı.

🔹Bu toplantıda taraflar, siyasi ve bölgesel iş birliğine odaklanarak Çin’in bölgesel gelişmelerdeki rolünü önemli olarak değerlendirdi ve koordinasyonun güçlendirilmesinin altını çizdi.

İki taraf ayrıca Çin’in bölgesel iş birliğini geliştirme çabalarına değindi ve istikrarı ve ortak ilerlemeyi sağlamak için ülkeler arasında yapıcı etkileşimin gerekli olduğunu değerlendirdi.

Taliban hükümetinin içişleri bakanı ayrıca, ülkenin ülke çapında istikrarı sağlamayı hedeflediğini ve iç sorunların çözülmesine ve halkın geçim kaynaklarının iyileştirilmesine öncelik verdiğini belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.