Teht-ı Revançi: Amerika batı Asya’da silahlanma rekabetine sebep oluyor

İran’ın BM daimi temsilcisi Amerika’yı, batı Asya’da silahlanma rekabetini kızıştırdığını söyledi.
Mecit Taht-ı Revançi kendi şahsi twitter sayfasında Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI’nin, dünya ülkelerinin askeri bütçeleri ile ilgili pazartesi raporuna işaretle Amerika’nın 732 milyar dolar askeri bütçe ile bu alanda en çok para harcayan ülke olduğunu, bunun GSYH’nın %3,4 oranı olduğunu belitti.
Taht-ı Revançi ayrıca Suudi Arabistan’ın 61 milyar 900milyon dolar askeri bütçe ile GSYH’nın %8’i olduğunu buyüzden dünyada 5. Sırada yer aldığını belirtti.
İran’ın BM daimi temsilcisi açıklamasının devamında İslam cumhuriyetinin 12 milyar 600 milyon dolar ve GSYH’nın %2,3’ü ile 18. Sırada yer aldığına işaretle, verilere göre bölgede silahlanma rekabetini kızıştıranın kim olduğunun anlaşıldığını söyledi.
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI’nin, 2019 silahlanma bütçesi ile ilgili raporu uyarınca ameirka, Çin, Hindistan, Rusya ve Arabistan dünyanın ilk 5. sırasında yer alıyorlar./
