İran

Tuğgeneral Dehgan: َAmerika ile hiçbir müzakere olmayacak

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei’nin savunma sanayii danışmanı ve eski savunma bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan, ABD ile müzakere konusuna ilişkin, “Amerikalılara güvenmediğimiz için Washington ile Tahran arasında hiçbir müzakere olmayacak.” dedi.

İran Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, bölgedeki krizlere değinen Tuğgeneral Dehgan, “Emperyal güçlerin Batı Asya’da huzursuzluk çıkartmaktan amacı, bölge kaynaklarını yağmalamaktır.” dedi.

Tuğgeneral Dehgan, “İran olarak bölgede gerginlik oluşturmak istemediğimizi defalarca dile getirdik.” ifadesini kullandı.

Irak’taki olayları değerlendiren Tuğgeneral Dehgan, şunları kaydetti:
“ABD, Irak’taki protestolara müdahale etmek için yeni yöntemler kullanıyor. Bu ülke güçlü ve bağımsız Irak istemiyor. Irak halkı gösterilerin barışçıl çerçevelerinin dışına çıkmasına izin vermemeli.”

Başa dön tuşu
Bugün 28 Ağustos 2026 (33) içerik yüklenmiştir.