Haberler

Üst düzey Suudi subaylar yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

Suudi yetkililer, bazı eski üst düzey askeri yetkiliyi, bazı ceza davalarıyla ilgili rüşvet iddialarıyla tutukladı.

Suudi Arabistan’da şimdiye kadar çok sayıda Suudi prens ve yetkilisi yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı.

Suudi hükümetindeki geniş çaplı yolsuzluklar, Selman bin Abdülaziz 2016 yılında bir yolsuzlukla mücadele örgütünün kurulması emrini vermeye sebep oldu. Böylece örgüt tarafından yüzlerce Suudi prens ve mevcut ve eski yetkili tutuklandı.

Suudi Yolsuzlukla Mücadele Örgütü, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı’nda emekli bir Hava Kuvvetleri pilotunu, bir Suudi vatandaşından yaklaşık 2,4 milyon dolar değerinde lüks bir araba almak suçundan tutukladı.

Suudi Savunma Bakanlığı’ndan emekli bir memur da, başka bir vatandaşın banka hesaplarını kullanarak bir işletmeden büyük meblağlarda parayı gasp etme suçlamasıyla tutuklandı.

Ayrıca, Cezaevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı 3 asker de tutuklulara kaçak madde nakletmek için para aldıkları iddiasıyla tutuklandı.

Başka bir olayda, Sağlık Bakanlığı’nın 5 çalışanı, sözleşmeleri sona erdikten sonra Suudi Arabistan’dan ayrılan bakanlığın yabancı çalışanlarının maaşlarına el koymaktan tutuklandı.

Daha önce, Suudi Arabistan’daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, aralarında Savunma ve İçişleri Bakanlıklarının bir dizi çalışanının da bulunduğu 207 Suudi vatandaşının, rüşvet, görev ve yetkiyi kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklandığını

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.