Genel
Velayeti: ABD şom hedefleri uğruna bölgede etnikçilik yapıyor

İmam Hamanei’nin Uluslararası İşler Danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti, Amerika bölgede şom hedefleri uğruna etnikçilik yaptığını belirtti.
Moskova temaslarını tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Velayeti, İran ve Rusya arasındaki ilişkilerin beş asırlık mazisi olduğunu, Rusya lideri Putin’in İran ziyareti ve Rehber Hamanei ile görüşmesi, ikili ilişkilerde bir dönüm noktası sayıldığını belirtti.
Amerikalıların bölgedeki varlığı ve planlarına değinen Velayeti, Amerika bölgede Şii ve Sünni müslümanların ve Kürtlerin varlığından yararlanarak bölge ülkelerini parçalamayı ve şom hedeflerine ulaşmayı amaçladığını kaydetti.
Velayeti, İran ve Rusya arasında savunma işbirliği ve stratejik ilişkilerin gelişerek devam edeceğini vurguladı.