
İşgal güçleri bu sabah (31 Ekim Perşembe) Selfit vilayetinde Filistinli onlarca çiftçinin Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yer alan ve ırkçı ayrım duvarının arkasında kalan arazilerine gitmelerini geciktirdi.
Yerel kaynaklar, ırkçı ayrım duvarındaki kapının normalde sabah saat 06.45’te açıldığını fakat işgal güçlerinin Filistinli çiftçilerin kapıdan çıkmalarına saat 09.00’a kadar izin vermediğini bildirdi.
İşgal güçlerinin dün akşam da askerlerin yanında kapının anahtarlarının bulunmadığını gerekçe göstererek Filistinli çiftçileri ırkçı ayrım duvarındaki kapının önünde üç saatten fazla beklettiği ifade edildi.
Öte yandan, silahlı Yahudi yerleşimcilerin dün akşam Batı Yaka’da barikat kurup yoldan geçen araçları durdurduğu ve Yahudi yerleşimi karşıtı etkinliğe katılanları aradığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun barikat kurup araçları durdurduğunu ve Tubas’ın kuzeyinde yer alan El-Malih Mezrası’ndaki Hılletu Hamed bölgesinde Yahudi yerleşimi karşıtı etkinliğe katılanları aradığını ifade etti.
Kaynaklar, silahlı Yahudi yerleşimcilerin ellerinde Tubas yakınlarında düzenlenen etkinliğe katılanların resimlerinin olduğunu söyledi.
