
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Suudi Arabistan’ın son askeri saldırganlığına ve anavatanlarına yönelik devam eden ablukasına misilleme olarak, Suudi Arabistan’ın güney Asir bölgesindeki önemli bir hava üssüne füze ve insansız hava aracıyla ortak bir saldırı düzenledi.
Yemen ordusu sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Pazartesi günü televizyonda yaptığı açıklamada, ülkenin askeri birliklerinin, başkent Riyad’ın yaklaşık 884 kilometre güneyinde bulunan Suudi Arabistan’ın Khamis Mushait kenti yakınlarındaki Kral Halid Hava Üssü’ne karşı geniş çaplı ve nitelikli bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.
Yemen’de üretilen düzinelerce balistik füze ve savaş dronunun, hava üssü içindeki askeri tesisleri ve altyapıyı, uçak hangarlarını, radar sistemlerini, pistleri, silah depolarını ve diğer belirlenmiş hedefleri vurduğunu belirtti.
