AmerikaArabistanDünyaHaberlerOrtadoğuYemen

Yemen, Suudi askeri merkezini hedef aldı ve yeni bir denklemin oluşabileceği konusunda uyardı.

Yemen silahlı kuvvetleri, Sah el-Jinn’deki Suudi askeri toplanma merkezini çok sayıda füze ve insansız hava aracıyla hedef aldıklarını ve herhangi bir gerginliğe aynı şekilde karşılık verecekleri uyarısında bulundu.

Askeri sözcü Yahya Saree, saldırıların Suudi birliklerinin hareketleri, depoları, araçları ve merkezdeki askeri teçhizatın dikkatli bir şekilde izlenmesinin ardından gerçekleştirildiğini söyledi. Operasyonların “hassas ve etkili” olduğunu belirtti.

Saree, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin iki ilkeye bağlı kaldığını söyledi: “ablukaya abluka ile karşılık vermek” ve “Suudi saldırganların nerede olurlarsa olsunlar toplanma merkezlerini hedef almak”. Suudi Arabistan’ın Yemen’e uyguladığı ablukayı sürdürmek için yapacağı hiçbir seferberlik veya kuvvet konuşlandırmasının “acil ve sert” bir karşılıkla karşılanacağı konusunda uyardı.

Sözcü, Yemen halkı arasında “yanıltılmış ve aldatılmış” olarak nitelendirdiği kişilere, “çok geç olmadan” Suudi kamplarını terk edip evlerine dönmeleri çağrısında bulundu ve kaderlerini yabancı güçlere bağlayan “hain oluşumlara yem olmamaları” konusunda uyardı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.