DünyaArabistanYemen

Yemenli Ensarullah, Körfez İşbirliği Konseyi’nin Suudi Arabistan ile Riyad’da görüşme davetini geri çevirdi

Yemen’in Ensarullah direniş hareketi, Basra Körfezi İşbirliği Konseyi (KİK) tarafından bölgesel birliğin Riyad merkezinde yapılacak görüşmelere katılmayı reddetti ve eğer mekan bir anlaşma olursa, devam eden çatışmaya barışçıl bir çözümü tartışmak için yapılacak görüşmeleri memnuniyetle karşılayacağını vurguladı. “tarafsız ülke” olduğunu ve önceliğin Yemen limanları ve Sana havalimanı üzerindeki “keyfi” kısıtlamaları kaldırmak olduğunu söyledi.

Üst düzey bir Ensarullah yetkilisi ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi olan Muhammed Ali el-Husi, Twitter sayfasında yayınlanan bir gönderide, Suudi liderliğindeki ordunun üyeleri olması durumunda Yemen krizine bir çözüm bulunabileceğini yazdı. koalisyon ve onların Tekfirci militanları, barış için gerçek bir irade sergilediler.

Ensarullah yetkilisi“Riyad, savaşta arabulucu değil taraftır” dedi. 

Üst düzey Ensarullah yetkilisi, Yemen’e karşı yıkıcı bir askeri harekata katılan Suudi Arabistan ve bölgesel müttefiklerinin eylemlerinden dolayı utanmaları gerektiğini ve Yemen’deki mevcut yakıt krizine son vermesi gerektiğini söyledi. Ülkenin Kızıldeniz limanlarına yakıt sevkiyatı üzerindeki kısıtlamalar ve uzun süreli bekletme gecikmeleri.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.