
İşgal güçleri dün (6 Eylül Çarşamba) ikindi saatlerinde Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında Filistinli bir çocuğu bıçak taşıdığı gerekçesiyle gözaltına aldı.
İşgal polisi dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim El-Halil Camii yakınlarındaki kontrol noktasında üzerinde bıçak bulunan 16 yaşındaki bir gencin gözaltına alındığını açıkladı.
Bildiride, şüphelinin El-Halil kenti sakinlerinden olduğu ve sorguya çekilmek üzere işgal askerleri tarafından götürüldüğü ifade edildi.
İşgal polisi daha sonra yayınladığı bildiride de adını açıklamadığı Filistinli gencin amacının “terör eylemi gerçekleştirmek” olduğunu ileri sürdü.
İşgal güçleri Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten bu yana Filistinli onlarca genci kontrol noktalarında bıçaklama eylemi planladığı iddiasıyla gözaltına aldı.
