HaberlerOrtadoğu

​Onlarca Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlar mübarek Ramazan ayında da devam ediyor.

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (31 Mayıs Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’daki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 150’yi aşkın Yahudi yerleşimci sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıkları ve kışkırtıcı davranışlar sergiledikleri bildirildi.

Yahudi cemaatleri dün Yahudi bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrılarında bulunmuştu.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs kentini askeri kışlaya çevirdiğini ve baskınlara katılan Yahudi yerleşimcileri korumak amacıyla özellikle Mescid-i Aksa’ya giden yollara onlarca işgal askeri ve polisi yerleştirildiğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (5) içerik yüklenmiştir.